Monday, October 19, 2020

Cherri Acelora / Cherri Barbados - The New Found Superfood.

 

Acerola Cherry diakui sebagai 5 buah terbaik yang mempunyai kandungan Vitamin C semula jadi tertinggi di dunia. Acerola adalah sumber vitamin C semula jadi terbaik untuk industri nutraseutikal. Sebagai bukti, periksa pangkalan data jabatan Pertanian Amerika Syarikat (USDA) dengan cepat. Tahap vitamin C acerola 30 kali lebih besar daripada buah terkenal seperti jeruk. Buah super ini mempunyai khasiat lain: tahap vitamin A, kumpulan vitamin B dan mineral (zat besi, kalsium, fosforus, kalium dan magnesium).

Mencari vitamin C semula jadi untuk aplikasi nutraseutikal? Acerola tidak diragukan lagi menjadi rujukan yang ideal. Biasanya digunakan untuk mengembangkan produk baru yang mengandung vitamin C (kapsul, tablet effervescent, tembakan, minuman, dll.). Ia juga digunakan untuk merumuskan semula rujukan lama. Ditawarkan sebagai alternatif untuk vitamin C sintetik, ekstrak acerola adalah ramuan yang ideal untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat dari jumlah pengguna untuk kealamian.

Manfaat acerola bukanlah penemuan baru-baru ini. Orang Indian Amazon adalah orang pertama yang melihat potensi besar manfaat buah super ini. Mereka menggunakannya terutamanya untuk melawan bentuk cirit-birit, disentri dan gangguan hati tertentu.

Acerola mempunyai kandungan vitamin C tertinggi untuk mana-mana buah / beri yang berasal dari tumbuhan, mungkin hanya bersebelahan dengan buah beri Amazon berukuran kecil, Camu Camu (2000 mg / 100 g) 100 g beri segar memberikan 1677.6 mg vitamin-C yang luar biasa; iaitu sekitar 1864% pengambilan yang disyorkan setiap hari. Makan sebanyak 2-3 akan cukup untuk memenuhi keperluan hariannya. Vitamin-C adalah antioksidan semula jadi yang luar biasa. Pengambilan makanan yang kaya dengan vitamin-C membantu tubuh manusia mengembangkan daya tahan terhadap agen berjangkit dan membersihkan radikal bebas yang pro-radang dari darah.

Gabungan vitamin C dan sebatian fitokimia dalam ceri ini akan membantu menyingkirkan radikal bebas yang berasal dari oksigen yang berbahaya dari tubuh, dan dengan itu, membantu meningkatkan imuniti, melindungi tubuh dari kanser, penuaan, penyakit degeneratif, keradangan, dan jangkitan.

 

No comments: